Nieuws & Links

Oregano bestrijdt de ziekenhuisbacterie MRSA
Uitgegeven: 25 november 2008 12:48

De essentiële olie van een oreganosoort die op het Himalyagebergte groeit, blijkt sterke antibacteriële eigenschappen te hebben. Sterker nog, het kan zelfs de superbacterie MRSA doden.

Wanneer deze olie in handzeep en schoonmaakmiddelen verwerkt kan worden, zou dit ziekenhuizen helpen om van deze MRSA bacterie (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) af te komen. De ontdekking werd gedaan door Britse onderzoekers in samenwerking met lokale bedrijven in de Himalaya en een onafhankelijke organisatie in India die medicinale kruiden probeert te behouden.

Volgens de onderzoekers kan de olie de bacterie doden bij een verdunning van 1 op 1000. Deze werking blijft, ook in kokend water. De olie zou dus ook verwerkt kunnen worden in waspoeder.

Himalayan Oregano project
Lokale bewoners van de Himalaya zien deze oregano als onkruid. De teams zetten het Himalayan Oregano project op waarbij de bewoners in hun onderhoud kunnen voorzien en tegelijkertijd Britse ziekenhuizen een mogelijkheid geven om op een milieuvriendelijke manier de ziekenhuisbacterie te bestrijden.

(c) www.gezondheidsnet.nl

 

Overige links

Ardra.nl
praktijk voor biologische geneeswijzen Hans Stormer en Ineke op den Dries.
o.a. L.I.F.E.-, E.I.S.-en Oberonsysteem.

Therapeutenwinkel.nl
De afgelopen jaren werkten de Therapeutenwinkel en HomeoPharma al intensief samen op gebied van verkoop en distributie. Het fuseren van de twee bedrijven tot een nieuwe onderneming is vooral bedoeld om met één naam, één gezicht de verschillende segmenten van de markt voor natuurlijke producten tegemoet te treden en beter in staat te zijn om nieuwe producten te ontwikkelen. Alle producten zullen verkrijgbaar blijven via de bestaande wegen; via therapeuten en artsen, maar ook via internet en door telefonische bestelling. De nieuwe onderneming zal gevestigd zijn aan de Waardsedijk in Montfoort en onder leiding staan van John Musterd, eigenaar van Therapeutenwinkel en reeds bijna 2 jaar directeur van HomeoPharma

Therapeutenadvies.nl
Stichting Therapeut en Advies is een onafhankelijke stichting die zich bezighoudt met het geven van voorlichting en het verzorgen van opleiding en nascholing in complementaire geneeswijzen. De stichting is in december 2006 opgericht door John Musterd.

Sephira aromatherapie
De internetwinkel voor etherische olie, massage, meditatie en uw persoonlijke ontwikkeling.
Sephira Aromatherapie is onderdeel van Sephira Reflextherapie. Levert Extrence producten aan de kleinverbruiker.

Call for vision
Call for vision o.l.v Tineke de Caluwé opende op 12 september 1997 haar New Age winkel/praktijk.
Verkoop o.a. edelstenen, etherische oliën, literatuur, tevens consulten.